Jaarlijkse controle

 

hoek-plaatjes-shetland.jpg


De jaarlijkse controle van uw paard, gebeurt samen met de vaccinatie. De algemene gezondheid van uw paard wordt dan door mij gecontroleerd. Eerst zal ik beginnen met wat algemene vragen over de beweging, de voeding, de mest en eventuele klachten bij uw dier. Daarna begint het lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt uw dier gecontroleerd op postuur (oftewel conditie), hoeven, beharing, huid, slijmvliezen, lymfeknopen, gebit en de ogen. Tevens wordt er naar het hart en de longen geluisterd. Als er aanleiding toe is, wordt er nog extra onderzoek gedaan.

Wanneer er factoren worden gevonden die belastend zijn voor de gezondheid van uw paard, dan zal ik u hierover uiteraard informeren. Vervolgens kunnen we samen beslissen wat de beste oplossing is.

Tevens kunt u bij de jaarlijkse gezondheidscontrole vragen stellen over andere zaken als gedrag, voergift, bewegingsproblemen of rijtechnische zaken die gezondheid gerelateerd kunnen zijn.

Ook is er altijd de mogelijkheid om preventief bloedonderzoek te doen om de verder gezondheidstoestand van uw paard te controleren.

Preventieve maatregelen

Bij de jaarlijkse gezondheidscontrole heb ik ook altijd over het ontwormingsbeleid en het preventieve mestonderzoek. Lees hierover meer bij het onderwerp ontworming paard. Ook de gebitscontrole en de eventueel in te plannen gebitsbehandelingen worden bij de jaarlijkse controle besproken. Lees hierover meer bij het onderwerp gebitsbehandeling paard.

Preventief gezondheidsabonnement

Vanaf 2014 is het ook mogelijk om een gezondheidsabonnement af te sluiten voor uw dier(en). Het voordeel hiervan is dat de kosten voor u duidelijk en helder zijn met geen verassingen achteraf. U krijgt van mij herinneringen wanneer wat gedaan moet worden voor uw dier. En natuurlijk levert dit voor u een mooie korting op.

Er zijn verschillende abonnementen en combinaties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse controle en de vaccinatie, gecombineerd met een ontwormingsschema en preventief mestonderzoek. Eventueel gecombineerd met een jaarlijks preventief bloedonderzoek. Of een extra abonnement voor een jaarlijkse of tweejaarlijkse gebitscontrole en behandeling. Een andere mogelijkheid is om dit te combineren met een fysiotherapeutische controle en behandelingsabonnement.

Dit is nog maar een greep van de mogelijkheden dus mail of bel voor uitgebreidere informatie en een persoonlijke offerte, of voor de kortingsmogelijkheden bij grotere groepen dieren. Of kijk voor voorbeelden op de website bij het onderwerp nieuws!